Om

Jag heter Sara Ericsson, är 29 år gammal, född och uppvuxen i Nora en liten stad utanför Örebro. Sedan 2012 har jag bott i Stockholm och efter tio år börjar staden äntligen att allt mer känns som mitt hem. Jag får ofta frågan varför och hur jag snöat in mig på den kungliga världen. Sedan barnsben har jag varit intresserad av allt som rör kungligheter. Jag minns hur jag tillsammans med min farmor gick igenom och läste olika magasin när vi var ute på landet. Vi pratade om historia, klänningarna och alla smycken – ett intresse växte fram tidigt med andra ord. År 2017 efter att jag avslutat mina studier omvandlade jag intresset till ett arbete och jobbar sedan dess som hovreporter.

Det hela började med att jag ville jag växla upp det kungliga ”nörderiet” och startade Instagramkontot Royalistan. Jag märkte snabbt att intresset var stort och att jag delade det med många.  Utöver att bevaka allt som rör kungahusen till fest och vardag så har jag ett särskilt intresse för kungligt mode, smycken och diadem.

Jag delar mycket via sociala medier och har även skrivit för en rad olika tidningar och magasin. Jag medverkar kontinuerligt i TV och radio både i Sverige och Tyskland där jag pratar om aktuella ämnen och händelser. Sedan 2018 har jag tillsammans med hovreporter Jenny Alexandersson kontinuerligt spelat in tv-program tillsammans och varje vecka släpper vi ett nytt avsnitt av vår podcast Kungligt.

I bloggen kommer jag att dela med mig av senaste nytt från den kungliga världen med stort fokus på kungligt mode och glittrande detaljer. Utöver bloggen kan ni även följa mig på Instagram @royalistan.se